Aziatische pompoensoep

    Aziatische pompoensoep

    6keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn man vindt deze pompoensoep met Thaise basilicum erg lekker. Het gerecht heeft een Aziatische twist door de kokosroom, vissaus en Thaise basilicum.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr pompoen (liefst flespompoen)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 (witte) ui, in ringen
    • 1/2 rode peper, zonder zaadjes
    • 5 gr trassi (garnalenpasta)
    • 200 ml kokosroom
    • 500 ml water
    • 1/2 eetlepel limoensap, of naar smaak
    • 1/2 eetlepel vissaus, of naar smaak
    • 2 takjes Thaise basilicum, alleen de blaadjes
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak eerst de pompoen schoon door de pitten eruit te halen, en het vruchtvlees in kleine stukken te snijden.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui, pompoenblokjes, en rode peper op laag vuur. Voeg na een paar minuten de trassi toe, en bak 1 minuutje mee.
    3. Voeg de kokosroom en het water toe, en roer door. Roer de vissaus, limoensap, zout en peper erdoor. Laat 15 minuten op laag vuur sudderen.
    4. Pureer de soep fijn met een staafmixer, en voeg de grof gehakte basilicumblaadjes toe. Schep de soep op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren