Pittige andijvie

    Pittige andijvie

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Andijvie met een bloempapje eet ik ook graag, maar soms ben ik in een avontuurlijke bui en maak ik deze pittige andijvie met spekblokjes klaar.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 1-2 teentjes knoflook
    • 100 gr spekblokjes
    • 1 kilo andijvie
    • 2 eetlepels boter
    • 1/2 eetlepel zoete ketjap
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bak de ui en de knoflook even aan in de boter, ong. 2 minuten. Voeg de spekjes toe en bak ze uit. Giet overtollig bakvet weg, en zet opzij.
    2. Was en droog de andijvie, en snij in reepjes. Bak de andijvie tot deze is geslonken, laat het vocht wat verdampen, en roer dan de ketjap erdoor. Breng op smaak met zout. Roer het ui- en spekmengsel erdoor.
    3. Dit gerecht smaakt lekker met rijst en gehaktballetjes met satésaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren