Geroosterde knoflook

    Geroosterde knoflook

    3keer bewaard
    25min


    164 personen hebben dit gemaakt

    Ik zorg dat ik altijd geroosterde knoflook in huis heb - het is heerlijk op zichzelf maar ook op stokbrood en in alledaagse recepten zoals soep, stoofpot, hummus en tzatziki.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote bol knoflook
    • 2 eetl olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Manier 1: Verwarm de oven voor op 125 C / gasstand 1/2. Snij de top van de knoflook af. Plaats de knoflook in een kleine ovenschotel of -bakje en giet de olijfolie er overheen. Bak 20 min in voorverwarmde oven, tot buitenkant lichtbruin gekleurd is en knoflookteentjes zacht zijn. Knijp, zodra het koel genoeg is om te hanteren, het zachte vlees uit de teentjes.
    2. Manier 2: Verwarm de oven voor op 125 C / gasstand 1/2. Pel alle knoflookteentjes en spreid ze enkellaags uit in een kleine ovenschotel. Sprenkel er wat olijfolie overheen en bak ze gedurende 15 minuten tot de knoflook zacht is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren