Stoofpotje van gerookte zalm en venkel

    Deze stoofschotel met gerookte zalm, venkel en aardappel wordt op smaak gebracht met knoflook, citroen en dille.

    Leontien

    Zuid-Holland, Nederland
    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 15 gr boter
    • 2 venkelknollen, in reepjes
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 400 gr aardappels, in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 ml witte wijn
    • 2-3 eetlepels crème fraîche
    • 100 gr gerookte zalm of zalmsnippers
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 takje dille, fijngehakt
    • sap van 1/2 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de reepjes venkel, gesnipperde ui, en aardappelblokjes ong. 5 minuten in een koekenpan met boter, onder regelmatig roeren. Voeg daarna de knoflook toe, en bak 1 minuutje mee.
    2. Schenk de witte wijn en wat water erbij, zodat alles net onder komt te staan. Laat 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
    3. Crème fraîche en zalm toevoegen. Roeren, en op smaak brengen met zout, peper, dille en citroensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren