Pasta met pesto rosso en feta

    Pasta met pesto rosso en feta

    4keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Koop voor dit gerecht een potje rode pesto ipv de meer gangbare groene pesto. Serveer dit gerecht met de resterende rode wijn...Dat is bijna de hele fles ; )

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr penne pasta
    • zout
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel olie
    • 4 eetlepels pesto rosso
    • scheut rode wijn
    • 50 gr feta, verkruimeld
    • handje verse basilicum, grof gehakt
    • 1 takje munt, alleen de blaadjes
    • 50-75 gr geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, en voeg wat zout toe aan het water. Giet af in een vergiet in de gootsteen, en laat uitlekken.
    2. Snipper de ui, en verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de ui, ong. 3 minuten. Roer de rode pesto erdoor, en voeg na ong. 1 minuut een scheut rode wijn toe om de saus te verdunnen.
    3. Meng de penne pasta door de saus en verkruimel de feta over het gerecht. Voeg de fijngehakte munt en basilicum toe, en garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.

    Tip:

    Het is ook lekker om kip aan dit gerecht toe te voegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren