Spaghetti vongole (pasta met venusschelpen)

    Spaghetti vongole (pasta met venusschelpen)

    1keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze spaghetti vongole, dat is spaghetti met venusschelpen, met veel en vers stokbrood.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spaghetti
    • 1 kilo venusschelpen
    • zeezout
    • 1 grote ui
    • 3-4 teentjes knoflook
    • 2 gedroogde rode pepertjes
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 250 ml droge witte wijn
    • 1 bosje bladpeterselie, heel fijn gesneden
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Gooi openstaande venusschelpen weg. Was de schelpdieren goed, door ze in een kom met royaal grof zeezout en koud water te laten weken. Ze zullen nu het zand uitspuwen. Giet af in een vergiet en spoel goed af onder koud water.
    3. Pel de ui, halveer, en snij in plakken. Pers de knoflook uit. Verkruimel de gedroogde pepers.
    4. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui, knoflook, en pepers ong. 2 minuten. Voeg de venusschelpen toe samen met de wijn. Deksel op de pan en 10 minuten zachtjes laten koken.
    5. Was de peterselie en hak heel fijn. Haal de deksel van de pan en gooi alle dichte schelpen weg. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en peterselie. Roer de uitgelekte spaghetti erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren