Sappige goulash

    Sappige goulash

    3keer bewaard
    3uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    De vele kruiden zorgen ervoor dat deze goulash zeer goed zal smaken. Verder is het een goulash recept zonder te veel poespas. Lekker bij gekookte aardappelen, een salade, of harde zoete broodjes.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr uien, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1,2 kilo rundvlees (schenkel of schouder)
    • 4 eetlepels olie
    • 5 eetlepels edelsuss paprikapoeder (zoete)
    • 1 theelepel majoraan
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel komijn
    • 1 eetlepel azijn
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 laurierblaadje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Uien en knoflook pellen en kleinsnijden. Vlees snijden (snij bindweefsel weg) en in vingerdikke stukken snijden van 4 cm.
    2. In een zware pan de olie verhitten en de uien glazig bakken, tot ze bijna bruin zijn.
    3. 3 eetlepels paprikapoeder met knoflook en de kruiden erbij kort meebakken. Dan azijn toevoegen en 8-10 eetlepels water erbij voegen.
    4. Voeg het vlees toe, maar roer niet. Laat het vlees gewoon heel langzaam zacht worden zonder de deksel op de pan te doen, ong 1 uur.
    5. Breng op smaak met zout en peper. Roer door de pan, doe de deksel op de pan en laat op heel laag vuur 1,5 uur stoven.
    6. Voeg eventueel 2 eetlepels water erbij als het bijna is ingekookt. Laat de goulash niet koken, want dan wordt het vlees droog.
    7. Na 1,5 uur de resterende paprikapoeder toevoegen en kort mee laten garen. Schenk genoeg water erbij totdat de goulash net wordt bedekt, en laat tenslotte nog 15 minuten garen.

    Tips

    Doe er op het eind nog een schepje scherpe paprikapoeder bij, als je van pittig houdt. En je kunt ook bijvoorbeeld paprika, tomaten, en geschaafde witte kool erbij doen voor de deksel op de pan gaat om te stoven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren