Luxe aspergesoep

    Luxe aspergesoep

    7keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een kopje aspergesoep van zowel witte als groene asperges is een heerlijk luxe voorgerecht of hoofdgerecht.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 sjalotje, gesnipperd
    • 500 gr witte asperges
    • 1 eetlepel boter
    • 50 ml witte vermout
    • 600 ml heet water
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 100 gr groene aspergetips
    • 125 ml slagroom
    • zout en versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de witte asperges en snij de harde onderkanten weg. Snij de asperges in kleine stukjes van ong. 1 cm. Fruit de shalot in een pan met boter en bak de aspergestukjes ong. 2-3 minuten mee.
    2. Schenk de vermout erbij in de pan, en laat verdampen onder regelmatig roeren.
    3. Los de bouillonblokjes op in 600 ml heet water, en schenk dit erbij in de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
    4. Kook ondertussen de aspergetips beetgaar in een pan met water en een beetje zout, ong 5 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Zet apart.
    5. Haal de pan met bouillon van het vuur. Pureer de bouillon met een staafmixer, voeg de slagroom toe, en pureer/roer alles samen tot een gladde soep.
    6. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de aspergetips toe aan de soep en verwarm. Schep de soep op.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren