Zeewolf met venkel

    Zeewolf met venkel

    1keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Het is weer tijd om vis te eten. Dit keer mijn recept voor gegrilde zeewolf met venkel, geflambeerd met Pastis.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 zeewolf van 1,5 - 2 kilo, panklaar (leeggehaald en ontschubd)
    • olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • zout en peper, naar smaak
    • cayennepoeder, naar smaak
    • 6-8 takjes venkel
    • 75 ml Pastis 51 of Ricard
    • 3 citroenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
    2. Meng de olijfolie, knoflook, zout, peper en cayennepeper en smeer een gedeelte van dit mengsel aan de binnenkant van de vis. Stop de vis dan vol met de helft van de venkeltakjes.
    3. Leg de vis op een ingevet bakblik en bestrijk de buitenkant met marinade. Bedek met venkeltakjes.
    4. Laat de vis ong. 15-20 minuten roosteren onder de grill. Draai de vis om, en grill ook de andere kant ong. 15-20.
    5. Haal de zeewolf uit de oven en presenteer op een schotel. Haal de venkeltakjes van de bovenkant van de vis weg. Flambeer voorzichtig de vis met de Pastis, en snij daarna in moten.
    6. Serveer eventueel met een sausje van olijfolie, citroensap, zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren