Tabbouleh garnalen salade

    Tabbouleh garnalen salade

    7keer bewaard
    30min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Verse munt, lenteuitjes en komkommer vermengd met bulgur voor een heerlijke zomerse salade gekruid met gember en koriander. Geserveerd met grote garnalen vormt het een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150g bulgur
    • 600ml kokend water
    • 3 eetl extra virgin olijfolie
    • 4 verse citroensap
    • 1 komkommer, geschild en gehakt
    • 1 bosje lenteuitjes, gehakt
    • 1/2 bosje peterselie, gehakt
    • handvol gehakte verse muntblaadjes, gehakt
    • 1 eetl gemalen koriander
    • 1 eetl fijngehakte verse gember
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 10 grote gekookte garnalen - gepeld en schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de bulgur in een grote kom met het kokende water en de olie. Roer door en laat afgedekt 15 tot 20 min staan.
    2. Als al het water geabsorbeerd is en de bulgur zacht is, roer dan het citroensap, komkommer, lenteuitjes, peterselie en munt erdoorheen. Breng op smaak met koriander, zout en peper. Garneer met de garnalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren