Waterkerssoep

    Waterkerssoep

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt van bijna alle groenten een lekker soepje maken; ook van waterkers! Probeer het maar eens.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr waterkers, stelen verwijderd
    • 30 gr boter
    • 1 aardappel, geschild en in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 komkommer, in blokjes
    • 100 ml droge sherry
    • 125 ml crème fraîche, op kamertemperatuur
    • 750 ml kippenbouillon (van een bouillonblokje)
    • zout en peper, naar smaak
    • klein snufje nootmuskaat (optioneel)
    • 1 kleine gerookte kipfilet, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de aardappel in blokjes. Verwijder harde steeltjes van de waterkers. Snij de komkommer in blokjes.
    2. Smelt de boter in een soeppan. Bak hierin de aardappel en uitgeperste knoflook ong. 2 minuten op matig vuur. Voeg bijna alle waterkers erbij (houd een beetje over voor garnering) en voeg ook de komkommer toe. Bak 1 minuut, en blus af met sherry.
    3. Roer de crème fraîche erdoor, en schenk daarna de bouillon erbij. Goed roeren, en dan op laag vuur 15 minuten afgedekt zachtjes laten koken.
    4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de gerookte kipfilet toe, en verwarm een paar minuten. Schep de soep op en garneer met een half takje waterkers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijke soep! Ik heb de gerookte kip weggelaten. - 02 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren