Turlu

    Turlu

    27keer bewaard
    1uur30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van mijn maatje gekregen, die het op zijn beurt van een voormalig Turkse kok heeft gekregen. Een zeer smaakvol geheel. Inmiddels heb ik mijn hele familie er fan van gemaakt, het heeft gretig aftrek zowel bij de jongere en oudere generatie. Heerlijk met Turks brood, om de saus te dippen..

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram sukadelappen, in reepjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • olijfolie
    • zwarte peper
    • 1 eetlepel azijn
    • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 400 ml water
    • 1 groene paprika, in blokjes
    • 1 tomaat, in vieren
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout
    • 1 courgette, in plakjes
    • 1 aubergine, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Vlees en uien gaar bakken in een scheutje olijfolie, samen met zwarte peper en de azijn.
    2. Aardappelen in blokjes snijden, en toevoegen.
    3. Tomatenpuree erbij doen en het water, goed doorroeren.
    4. Paprika in blokjes snijden en toevoegen.
    5. Tomaat in 4 stukken snijden, de knoflookteentjes uitpersen en toevoegen.
    6. Op smaak brengen met zout.
    7. Courgette en aubergine in plakjes snijden, en bovenop het mengsel leggen.
    8. Deksel op de pan, en 1 uur laten sudderen.
    9. Serveren met Turks brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    super lekker kinderen vonden het ook geweldig - 14 okt 2015

    van
    0

    wat een heerlijk recept . tip heb zelf een volle theelepel harissa classico pasta merk kokota erdoor gedaan verkrijgbaar bij de AH. - 14 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren