Romige sjalottensoep (melkvrij)

    Romige sjalottensoep (melkvrij)

    1keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Het is uiensoep, maar dan van sjalotjes. Het mooie aan deze soep is dat hij melkvrij is, maar toch romig smaakt. Dat komt door de sojaroom.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 10 sjalotten, gesnipperd
    • 300 ml droge witte wijn
    • 400 ml sojaroom
    • olijfolie
    • zout en peper
    • cayennepeper
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • 1 takje bladpeterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de stukjes sjalot samen met 3 eetlepels olijfolie in de kom van een keukenmachine, en pureer fijn.
    2. Zet een koekenpan op zeer laag vuur, en bak het sjalotmengsel heel zachtjes, zonder dat het bruin wordt, ong. 5-6 minuten.
    3. Witte wijn erbij schenken, en aan de kook brengen. Op smaak brengen met Italiaanse kruiden, en nog 5 minuten zachtjes laten koken (zet de pan op een vlamverdeler als je die hebt).
    4. Sojaroom toevoegen, een flinke snuf zout, en 2 kleinere snufjes cayenne. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn, en garneer de soep hiermee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren