Pho met biefstuk en paksoi

    Pho met biefstuk en paksoi

    4keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pho (zeg 'fuh') is een noedelsoep die oorspronkelijk uit Vietnam komt, maar nu eigenlijk overal wordt gegeten.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr biefstuk, in dunne plakjes
    • 1-2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
    • 3 lenteuitjes, in stukjes
    • 1 stengel citroengras, in stukken van ong. 5 cm
    • 3 rundvleesbouillonblokjes
    • 250 ml water
    • zout
    • 250 gr udon noedels (mie kan ook)
    • 3 struikjes baby paksoi
    • sojasaus
    • 1/2 theelepel sesamolie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snij de biestuk in hele dunne plakjes, en leg opzij op een bord zodat het vlees op kamertemperatuur komt. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snij ze in stukjes. Snij de lenteuitjes in kleine stukjes, en het citroengras in grote stukken.
    2. 250 ml water aan de kook brengen en de bouillonblokjes hierin oplossen. Voeg citroengras, rode pepers, en lenteui aan de bouillon toe en laat 10-15 minuten heel zachtjes koken.
    3. Breng een pan met water aan de kook, voeg een snufje zout toe, en kook de noedels in 5-6 minuten beetgaar. Giet de noedels af in een vergiet in de gootsteen. Spoel ze af met koud stromend water om te voorkomen dat de noedels aan elkaar gaan plakken.
    4. Was de paksoi, en snij in grove stukken. Breng de bouillon aan de kook, en kook de paksoi in 3 minuten beetgaar in de bouillon. Breng de soep op smaak met sojasaus, sesamolie (optioneel), zout en peper. Vis de stukken citroengras uit de bouillon.
    5. Verdeel de noedels over 4 kommen, leg daarop de rauwe plakjes rundvlees, en schenk de bouillon met paksoi erover. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    250ml water en drie bouillonblokjes? lijkt me niet juist.... - 02 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren