Rijst met sesamzaadjes en tamarinde

    (7)

    Sesam zaadjes, kurkuma en tamarinde pasta verrijken dit makkelijk te bereiden bijgerecht met hun karakteristieke smaak. Gebruik al naar gelang je eigen smaakvoorkeur meer of minder tamarinde.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 750ml water
    • 275g langkorrelige witte rijst
    • 4 eetl plantaardige olie
    • 1 eetl knoflookpasta
    • 1 eetl gemberpasta
    • 100g tamarinde pasta
    • mespuntje kurkuma
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 theel sesamzaad
    • handvol gehakte verse koriander ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng water en rijst aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en stoom gedurende 20 minuten tot al het water geabsorbeerd is. Roer de rijst door met een vork.
    2. Verhit 1/2 van de olie in een pan op matig vuur en sauteer de knoflookpasta en gemberpasta hierin tot het licht gebruind is. Meng de tamarindepasta, kurkuma, zout en peper erdoorheen. Roer de rijst er in kleine beetje tegelijk ook doorheen. Kook en roer tot alles goed gemengd is.
    3. Verhit de resterende olie in een kleine bakpan en sauteer hierin sesamzaadjes tot ze licht gebruind zijn. Roer ze door het rijstmengsel, garneer met wat koriander en dien op.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties