Rendang

    Rendang

    89keer bewaard
    3uur20min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Een heel eenvoudig recept om zelf Indonesische rendang te maken, je maakt de boemboe gemakkelijk zelf, dus je hebt geen kruidenmixjes en pakjes nodig!

    Arine Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de boemboe
    • 3 sjalotten, zonder schil, grof gehakt
    • 2 rode pepertjes, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 3 cm verse gember, geschild en in stukjes
    • 1 eetlepel kurkuma
    • 2 eetlepels pindakaas met nootjes
    • Verder heb je nodig
    • 750 gr runderriblappen (stoofvlees), in blokjes
    • Peper en zout, naar smaak
    • 2 eetlepels kokosvet of olijfolie
    • 1 biologische limoen, schoongeschrobd, halve schil geraspt
    • 1 runderbouillonblokje
    • 200 ml water
    • 1 pakje (200 ml) kokosroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Meng in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, kurkuma en pindakaas. Pureer tot een dikke, enigszins gladde pasta.
    2. Bestrooi de blokjes vlees met peper en zout. Verhit 2 eetlepels kokosvet of olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
    3. Bak de kruidenpasta in dezelfde pan een paar minuten aan. Voeg dan het vlees, limoenrasp, bouillonblokje, water en kokosroom toe en roer goed door. Breng aan de kook, zet dan het vuur heel zachtjes en laat 3 uur sudderen met de deksel half op de pan, zodat het meeste vocht verdampt.
    4. Serveer de rendang met een schijfje limoen om erover uit te knijpen en geef er witte rijst en bijvoorbeeld sperziebonen bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    Nanda
    van
    3

    Lekker! En makkelijk om te maken. Een heerlijk recept en het ruikt ontzettend lekker in huis als je dit maakt! Ook een goed gerecht als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. - 25 nov 2013

    Jolve
    van
    2

    Een heel lekker recept en goed te maken. Ik heb het net als Debbie V ook een dag eerder gemaakt. Kunnen de smaken er goed intrekken. - 23 sep 2015

    van
    2

    Top recept. Eenvoudig en inderdaad ruikt het zo heerlijk wanneer het staat te stoven. Ik heb ook een blik kokosmelk gebruikt. Met witte rijst en sambal goreng telor gewoon een mini rijsttafeltje op tafel door de weeks (ik heb de rendang een dag tevoren gemaakt). - 15 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren