Bloemkool met een kaassausje

    Bloemkool met een kaassausje

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een traditioneel recept voor bloemkool met kaassaus, en met een schepje mosterd geeft je het net wat meer pit.

    marian Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr bloemkool, in roosjes
    • 40 gr boter
    • 2½ eetlepel bloem
    • 300 ml halfvolle melk
    • 150 gr belegen kaas, geraspt
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 theelepel Dijonmosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met kokend water, tot ze beetgaar zijn, in ongeveer 15 minuten. Giet ze af maar vang het kookwater op voor de saus.
    2. Laat in dezelfde pan de boter smelten. Strooi de bloem erover en roer met een houten pollepel. Roer er geleidelijk de melk en 200 ml van het kookwater door. Voeg ook de geraspte kaas toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem een paar minuten pruttelen, tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en mosterd.
    3. Schenk de warme saus over de bloemkool, of serveer het er apart bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren