Teriyaki kip

    Teriyaki kip

    17keer bewaard
    1uur30min


    5451 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen houdt van deze kip als ik het op feestjes klaarmaak. De kliekjes zijn ook lekker in een Aziatische wrap.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl maizena
    • 1 eetl koud water
    • 100g suiker
    • 100ml sojasaus
    • 4 eetl gedistilleerde ciderazijn
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theel gemberpoeder
    • 1/4 theel witte peper
    • 12 kippendijtjes, ontveld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Doe de maizena, koud water, suiker, sojasaus, azijn, knoflook, gember en peper in een klein pannetje op laag vuur. Kook zachtjes, onder voortdurend roeren, tot de saus ingedikt is en begint te bubbelen.
    2. Verwarm de oven voor op 220 C / gasstand 7.
    3. Plaats de kippendijtjes in een licht ingevette ovenschotel (23x33cm). Bestrijk de kip aan alle kanten met de saus.
    4. Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de kip om en bak nog eens 30 minuten langer, tot de kip niet meer roze is en er transparant vocht uitloopt. Smeer de kip tijdens het bakken iedere 10 minuten in met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MarcelLiebrand
    0

    Perfect overheerlijk - 18 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren