Romige vissoep

    Romige vissoep

    (0)
    4keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een romige vissoep met rivierkreeftjes. Het is ook lekker om stukjes verse krab toe te voegen.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 ml visbouillon (van tablet of poeder)
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 150 ml droge witte wijn
    • 125 ml slagroom
    • 200 gr rivierkreeftjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
    • gemalen chilipeper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng 750 ml water aan de kook en los hierin 1 blokje visbouillon op.
    2. Knoflook ong. 1 minuut bakken in een braadpan met dikke bodem en een scheutje olie. Schenk de visbouillon en witte wijn erbij, en laat 3-5 minuten zachtjes koken.
    3. Zet het vuur zacht. Roer de slagroom door de soep en voeg rivierkreeftjes toe. Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen (niet koken).
    4. Breng de soep op smaak met zout, peper, peterselie, en chilipeper.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren