Romige vissoep

    Romige vissoep

    4keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een romige vissoep met rivierkreeftjes. Het is ook lekker om stukjes verse krab toe te voegen.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 ml visbouillon (van tablet of poeder)
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 150 ml droge witte wijn
    • 125 ml slagroom
    • 200 gr rivierkreeftjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
    • gemalen chilipeper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng 750 ml water aan de kook en los hierin 1 blokje visbouillon op.
    2. Knoflook ong. 1 minuut bakken in een braadpan met dikke bodem en een scheutje olie. Schenk de visbouillon en witte wijn erbij, en laat 3-5 minuten zachtjes koken.
    3. Zet het vuur zacht. Roer de slagroom door de soep en voeg rivierkreeftjes toe. Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen (niet koken).
    4. Breng de soep op smaak met zout, peper, peterselie, en chilipeper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren