Aardappel kip met spinazie en kaassaus

  (1)
  40 minuten

  Dit recept komt altijd van pas als ik eigenlijk niks naar binnen krijg ivm chronische verkoudheid. Makkelijk te maken, en ingrediënten zijn meestal wel in huis. De naam komt nog uit mijn kindertijd. Mijn broertje at geen aardappels als je het niet zo noemde. Vind het mooi bij het recept passen.


  7 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 600 gram kipfilet
  • 6 grote aardappels
  • 500 gram spinazie
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml melk
  • 50 ml slagroom
  • 100 gram boter/ margarine

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. U kunt naar eigen inzicht de kip marineren. Een friszure marinade vind ik hierbij het lekkerst.
  2. Schil de aardappels en snij ze in dobbelsteentjes. Was de aardappels en kook ze gaar. Als ze gaar zijn, giet ze af in een vergiet en laat ze "uit" stomen.
  3. Als de aardappels opstaan kunt u de kip in stukjes snijden (niet te klein) en bakt u deze net gaar met wat peper en zout. Als ze klaar zijn zet ze even apart in een kommetje.
  4. Snij de sjalotjes klein samen met de knoflook en laat ze even bakken. Doe hier handje voor handje de spinazie bij. Als alle spinazie is geslonken, doe je het in een vergiet en zorg je ervoor dat zo veel mogelijk vocht eruit komt. Zet deze ook even aan de kant.
  5. Doe in een grote koekenpan (voor veel oppervlakte) de 100 gram boter, en laat deze smelten. Als de boter bijna gesmolten is doe je hier de slagroom en blijf je rustig kloppen met een kleine garde.
  6. Als het goed gemengd is doe je hier 3/4de van de roomkaas bij en roer dit rustig tot dit een glad geheel is. Giet er een beetje melk bij en blijf rustig kloppen met de garde.
  7. Rustig doe je handje voor handje de geraspte kaas erbij, afgewisseld met de melk, en de laatste roomkaas. Dit tot alles erin zit en het een mooie gladde saus is. Laat het doorkoken/ pruttelen tot de saus iets van dikte heeft.
  8. Nu doe je de kip en de aardappels erdoorheen en blijf voorzichtig omscheppen met een spatel. De spinazie snij of knip je iets kleiner (mengt het beter in het geheel) en schep dit erdoorheen.
  9. Geheel op smaak brengen met wat peper en zout. Smakelijk.

  Tip

  Je kan de kip, aardappels en spinazie makkelijk al klaar hebben staan in de koelkast en alles op het laatst in de saus weer opwarmen. Makkelijk basisrecept waar je makkelijk heel veel variaties op kan maken.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)