Courgettecake met walnoten

    Courgettecake met walnoten

    12keer bewaard
    1uur35min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit is geen hartige cake, maar een zoete. Courgette kun je namelijk ook heel goed in taart en cake verwerken, net als wortels in worteltaart.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 100 gr walnoten of pecannoten, grof gehakt
    • 2 courgettes, grof geraspt
    • 3 eieren
    • 200 gr rietsuiker of bruine basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 100 ml milde olijfolie
    • 200 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 1 eetlepel koekkruiden
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
    2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat daarna afkoelen. Eenmaal afgekoeld, hak in grove stukken.
    3. Rasp de courgettes grof. Schil ze niet. Laat de rasp in een vergiet in de gootsteen uitlekken, en druk het vocht er zo veel mogelijk uit.
    4. Meng in een kom de bloem samen met het bakpoeder, koekkruiden en 1 theelepel zout. Zet opzij.
    5. Mix in een tweede kom de eieren samen met de rietsuiker en vanillesuiker. Klop het geheel luchtig, en voeg dan geleidelijk de olie toe, terwijl je blijft kloppen. Schep het bloemmengsel luchtig door het eimengsel. Schep als laatste de courgetterasp en walnoten door het beslag.
    6. Bak de taart ong. 75 minuten in de voorverwarmde oven. Bak tot de cake lichtbruin aan de buitenkant is, maar nog een beetje zacht van binnen.
    7. Laat de cake een paar minuten afkoelen, maak de rand los van de taartvorm en laat verder afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Bibus
    van
    1

    Heerlijk! En zeer zacht ... Bedankt voor het recept! - 10 nov 2014

    Lisa
    van
    1

    Heerlijke cake!! het huis rook ook zo ontzettend lekker :-) Ik heb 2 kleine courgettes gebruikt, van bij elkaar bijna 300 gram en een cakevorm gebruikt in plaats van een ronde vorm. in 65 minuten was de cake gaar. - 09 nov 2014

    DesireePM
    van
    0

    Ik heb het recept iets aangepast: wij wilden eigenlijk een soort paleo cake, koolhydraatarm. Dat is wel ongeveer gelukt. De cake is in elk geval super gelukt en ik maakte altijd alleen maar 'gewone' cakes... Dit zijn de veranderingen die ik heb toegepast: - pecannoten ipv walnoten (niet in huis, pecan is ook meer paleo), - ik had maar 1 courgette gehaald . Stom, maar hoeveelheid bleek genoeg, - 100 gram boekweitmeel samen met 100 gram amandelmeel (ivm (soort) khd), - 'maar' 100 gram palmsuiker (lage GI en karamelachtige smaak, heerlijk bij de specerijen en zoet zát, er kan om ons nóg wel minder (palm)suiker in...) - 1 eetlepel zelfgemaakte vanille extract (vanillepeulen in wodka), - 100 gr gesmolten roomboter (meer paleo dan plantaardige olie), - 1 eetlepel 5 spices kruiden én koek- en speculaaskruiden; De rest van de ingrediënten gewoon hetzelfde als in het recept. Verder las ik ergens een tip over luchtiger cakes, die ik hier ook weer graag deel, hoewel dat de bereiding iets omslachtiger maakt: Scheid de eiwitten en de eidooiers. De eiwitten apart met het zout stijfgekloppen en hier als allerlaatste het beslag (courgette, pecannoot, eidooier, boter, bakpoeder en kruiden beslag) héél voorzichtig doorscheppen en dan afbakken! De cake is heerlijk luchtig, hoewel (traditionele) cakes bij mij na het bakken altijd wel íets inzakken... Hopelijk is de cake morgen ook nog lekker... ;-) - 04 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren