Courgettecake met walnoten

    (4)
    1 uur 35 minuten

    Dit is geen hartige cake, maar een zoete. Courgette kun je namelijk ook heel goed in taart en cake verwerken, net als wortels in worteltaart.

    Leontien

    Zuid-Holland, Nederland
    40 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 100 gr walnoten of pecannoten, grof gehakt
    • 2 courgettes, grof geraspt
    • 3 eieren
    • 200 gr rietsuiker of bruine basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 100 ml milde olijfolie
    • 200 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 1 eetlepel koekkruiden
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
    2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat daarna afkoelen. Eenmaal afgekoeld, hak in grove stukken.
    3. Rasp de courgettes grof. Schil ze niet. Laat de rasp in een vergiet in de gootsteen uitlekken, en druk het vocht er zo veel mogelijk uit.
    4. Meng in een kom de bloem samen met het bakpoeder, koekkruiden en 1 theelepel zout. Zet opzij.
    5. Mix in een tweede kom de eieren samen met de rietsuiker en vanillesuiker. Klop het geheel luchtig, en voeg dan geleidelijk de olie toe, terwijl je blijft kloppen. Schep het bloemmengsel luchtig door het eimengsel. Schep als laatste de courgetterasp en walnoten door het beslag.
    6. Bak de taart ong. 75 minuten in de voorverwarmde oven. Bak tot de cake lichtbruin aan de buitenkant is, maar nog een beetje zacht van binnen.
    7. Laat de cake een paar minuten afkoelen, maak de rand los van de taartvorm en laat verder afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Beoordelingen in het Nederlands (4)

    Bibus
    van
    1

    Heerlijk! En zeer zacht ... Bedankt voor het recept!  -  10 nov 2014

    Lisa
    van
    1

    Heerlijke cake!! het huis rook ook zo ontzettend lekker :-) Ik heb 2 kleine courgettes gebruikt, van bij elkaar bijna 300 gram en een cakevorm gebruikt in plaats van een ronde vorm. in 65 minuten was de cake gaar.  -  09 nov 2014

    van
    0

    Dit is ons favourite recept voor een cake, toch een beetje gezond met groente. Bij ons komt hij altijd een beetje klef uit de oven. Wij gebruiken een tulband vorm van silicone. Dit is echt een heerlijk recept!! Ons nichtje vond de smaak lijken op spekkoek.  -  05 mei 2018