Zachte havermoutkoekjes

    Zachte havermoutkoekjes

    5keer bewaard
    2uur


    3297 personen hebben dit gemaakt

    Deze havermoutkoekjes zijn zacht, smeuïg en smaken heerlijk. Voeg naar wens rozijnen of walnoten toe.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 koekjes

    • 225 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract (of vanillesuiker)
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 1,5 theelepel kaneel
    • 250 gr vlugkokende havermoutvlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur 

    1. Meng in een beslagkom de boter, suiker en bruine basterdsuiker samen tot een romig beslag. Klop één voor één de eieren erdoor, en meng steeds goed. Voeg de vanille toe.
    2. Meng de bloem, baksoda, zout en kaneel samen en roer dit geleidelijk door het botermengsel. Schep de havermout door het beslag. Dek de kom af met plasticfolie en zet het deeg minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
    3. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C. Vet een bakplaat in. Draai balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot. Leg deze balletjes op de bakplaat met een onderlinge afstand van ong. 5 cm. Druk elk koekje plat met een grote vork die eerst in suiker is gedoopt.
    4. Bak de koekjes ong 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze eerst ong. 5 minuten afkoelen op de bakplaat als ze klaar zijn. Laat daarna verder afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren