Knapperige tilapia uit de oven

    Knapperige tilapia uit de oven

    19keer bewaard
    30min


    417 personen hebben dit gemaakt

    Deze tilapia smaakt bijna net zoals gefrituurde vis, alleen is dit veel gezonder, zonder al die olie en calorieën.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • peper
    • 2 eiwitten
    • 450 gr tilapiafilet
    • 25 gr paneermeel (of gedroogde broodkruimels)
    • 35 gr grof maïsmeel
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C.
    2. Meng de bloem, zout, en peper samen in een diep bord, en zet opzij. Klop de eiwitten wit en schuimig. Meng in een andere kom de broodkruimels (of paneermeel) met het grove maïsmeel en de basilicum.
    3. Paneer de tilapia door ze eerst in de bloem te dopen, schud overtollig bloem eraf, haal daarna door de eiwitten, en als laatste door het broodkruim.
    4. Vet een ondiepe ovenschaal in met bakspray of gebruik boter. Leg de vis plat in de ovenschotel, en klap dunnere gedeelten onder de vis (staart en zijkant), zodat deze gedeelten evenredig met de rest van de vis zullen garen.
    5. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vis makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Snel klaar en een leuke variant op de klassieke gebakken vis. Zeker een aanrader: lekker en geen extra calorieën - 22 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren