Thaise garnalen met bananen en komkommersalsa

    Thaise garnalen met bananen en komkommersalsa

    21keer bewaard
    18min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Garnalen geserveerd met een intrigerende salsa van banaan, komkommer en munt. Echt iets aparts. Dien op met schijfjes limoen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 bananen, geschild en dungesneden
    • 2 komkommers - geschild, ontzaad en kleingesneden
    • 10 verse muntblaadjes, gehakt
    • 1/2 bosje verse koriander, gehakt
    • 1 theel fijngehakte gemberwortel
    • 1 verse rode chili, dungesneden
    • 4 eetl limoensap
    • 1 eetl vissaus
    • 1 eetl donkerbruine basterdsuiker
    • 675g tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:18min 

    1. Doe de bananen, komkommers, munt, koriander, gember en rode chili's in een grote kom en meng goed door elkaar.
    2. Roer de limoensap, vissaus en bruine suiker in een andere kom door elkaar tot de suiker is opgelost.
    3. Roer dit door de salsa heen.
    4. Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Voeg de garnalen toe en kook ze gedurende 3 minuten tot ze roze geworden zijn. Serveer ze met de bananensalsa ernaast of erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Eenvoudig te maken, superlekker en ook nog gezond. Doet een beetje aan roedjak denken, ook zo lekker. - 21 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren