Vanilleijs

    Vanilleijs

    7keer bewaard
    4uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Echt heel lekker. Ik heb het ook geprobeerd en het is vrij simpel en het blijft romig. Probeer het ook!

    keukenprinsesje2001 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eierdooiers
    • 100 gr suiker
    • 375 ml volle melk
    • 125 gr room
    • 1 vanillestokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Mix de suiker en de eierdooiers in een kom tot het bijna wit is.
    2. Verwarm de melk met het vanillestokje tot het bijna kookt.
    3. Verwijder de vanille.
    4. Giet de twee mengsels bij elkaar en mix tot ze goed gemengd zijn.
    5. Doe alles weer in de pan en laat de saus dik worden. Zorg dat het niet kookt en roer af en toe.
    6. Mix de room erbij en vries direct in.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    jackie12345
    0

    Te compact. - 02 jan 2015

    keukenprinsesje2001
    0

    - Gewaardeerd op - 10 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren