Kaiserbroodjes

    Kaiserbroodjes

    20keer bewaard
    1uur20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Maak je eigen harde witte broodjes met dit recept voor kaiserbroodjes. Lekker met kaas en komkommer of met ham.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 230 ml lauwwarm water
    • 4 gr gist
    • 8 gr suiker
    • 450 gr bloem
    • 2 eieren, apart te verwerken
    • 25 gr zachte boter
    • 6 gr zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Laat de gist oplossen in het lauwwarme water, samen met de suiker. Laat 10 minuten staan tot het gaat schuimen.
    2. Meng bloem, gistmengsel, 1 ei en boter samen in een kom totdat er geen droge stukjes meer tussen zitten en laat 10 minuten staan.
    3. Voeg zout toe en kneed in 5 minuten tot een soepel deeg. Vet een kom in met een beetje olie, leg de deegbal erin, en rol de deegbal even door de olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat de deegbal ong. 1 uur in de kom rijzen.
    4. Bestuif een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol elk stuk deeg tot een bal, bedek ze met een theedoek en laat ze 15 minuten rijzen.
    5. Je kunt de kaiserbroodjes nu induwen met een speciale stempel voor kaiserbroodjes. Heb je dit plastic apparaatje niet, dan kun je ook elke bal uitrollen tot een lange sliert. Leg in het midden van de sliert een losse knoop en wikkel de uiteinden steeds door de knoop heen. Zie de tip hieronder voor meer informatie.
    6. Leg de broodjes op een bakplaat en laat ze weer rijzen, ong. 30 minuten, tot ze in volume zijn verdubbeld.
    7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200-220°C.
    8. Klop 1 ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak de broodjes in ong. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

    Tip:

    De plaatjes op deze link helpen bij het vormen van de kaiserbroodjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Vincentje
    van
    0

    Erg lekkere broodjes, al maak ik er de volgende keer 8 van. De 6 waren wat aan de grote kant. Ik vond het deeg niet te plakkerig. Wel heb ik het deeg gedeeltelijk door mijn broodbakmachine laten kneden. - 05 mrt 2016

    van
    0

    deeg was veel te plakkerig - 11 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren