Aardbeienjam met balsamico

    Aardbeienjam met balsamico

    2keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel recept voor aardbeienjam, maar dan met een twist, door er balsamicoazijn en tijm aan toe te voegen. Lekker op brood, maar ook bij pannenkoeken, flensjes, vanille-ijs, of mascarpone voor een speciaal dessert. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 500 gr aardbeien, kroontje verwijderd en in plakjes gesneden
    • 400 gr kristalsuiker
    • 125 ml balsamicoazijn
    • paar takjes verse tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng de suiker en de azijn in een steelpan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat koken tot alle suiker is opgelost.
    2. Voeg de aardbeien en tijm toe aan het suikermengsel. Breng weer aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat 15-20 minuten sudderen.
    3. Verwijder de takjes tijm. Laat de jam afkoelen en bewaar in de koelkast, in een luchtdicht bakje, of schenk de jam in gesteriliseerde potten.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Video

    Aardbeienjam met balsamico
    Aardbeienjam met balsamico

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren