Speciaal pizzadeeg

    Speciaal pizzadeeg

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Je kunt dit speciale pizzadeeg in de broodbakmachine maken. Dit deeg smaakt erg lekker door het gebruik van maïsmeel (let op, geen maïzena gebruiken).

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 dunne pizza's

    • 300 ml water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 375 gr bloem
    • 30 gr maïsmeel
    • 1,5 theelepel droge gist
    • 3/4 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Voeg alle ingrediënten toe aan de broodbakmachine. Eerst water en olie, dan bloem en maïsmeel. Maak een kuiltje en schep de gist hierin. Strooi het zout eromheen, zonder de gist aan te raken. Selecteer een normale kneedstand, zonder rijzen.
    2. Verwarm de oven voor op 225°C.
    3. Bestrooi een werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Bedek met een theedoek en laat 15 minuten rusten. Rol het deeg daarna uit in de gewenste vorm. Je kunt met dit deeg 2 dunne of 1 dikke pizza van ong 30 cm in doorsnede maken.
    4. Beleg de pizza naar wens en bak ong 8-10 minuten in de voorverwarmde oven (het liefst met pizzasteen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren