Favoriete oliebollen

    Favoriete oliebollen

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het is altijd weer dikke oliebollenpret tijdens de feestdagen en oudejaarsavond als we deze heerlijke ouderwetse oliebollen met rozijnen weer op tafel zetten.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 45 

    • 750 ml volle melk
    • 40 gr roomboter, gesmolten
    • 400 gr rozijnen (mag een mix van donkere en witte zijn)
    • 750 gr bloem
    • 1 eetlepel zout
    • 10 gr droge gist
    • 3 theelepels witte basterdsuiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 volle eetlepel kaneel, of meer naar smaak
    • plantaardige frituurolie
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de melk in een pannetje. Smelt de roomboter. Wel de rozijnen in lauwwarm water, ong. 20 minuten. Dep ze daarna droog.
    2. Meng de bloem en zout samen in een grote kom. Roer de gist en suiker door een kopje warme melk en laat 5 minuten staan. Roer het door de bloem, en giet beetje voor beetje de rest van de warme melk erbij. Roer tot een glad beslag. Voeg de eieren toe, en meng goed. Roer de gesmolten boter en kaneel door het beslag.
    3. Voeg nu de rozijnen toe. Verdeel het beslag over 2 beslagkommen en dek beiden af met een vochtige theedoek. Laat 1 uur op een warme plek rijzen.
    4. Verwarm de frituur voor op 160°C. Zet een paar borden met daarop keukenpapier klaar.
    5. Doop een lepel eerst voorzichtig in de hete olie en daarna in het beslag. Laat de bergjes beslag voorzichtig in de olie glijden. Bak er niet te veel tegelijk.
    6. Frituur de oliebollen tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Ze draaien vanzelf om als ze klaar zijn om aan de andere kant te bruinen, maar let wel op en draai ze zelf om als dat niet gebeurt. Haal ze uit het vet en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken en herhaal voor het resterende beslag. Laat iets afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren