Panna cotta met yoghurt en aardbeien

    Panna cotta met yoghurt en aardbeien

    23keer bewaard
    3uur15min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Panna cotta (gekookte room), maar dan wat 'lichter' gemaakt door toevoeging van Griekse yoghurt en citroen. Een fris dessert, geserveerd met gepureerde aardbeien.

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 -6

    • 250 ml slagroom
    • 65 gr suiker
    • 2 eetlepels water
    • 2 theelepels gelatinepoeder (naturel)
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 1 eetlepel citroensap
    • 300 ml Griekse yoghurt
    • 400 gr aardbeien, schoongemaakt
    • schepje suiker, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Meng de slagroom met de suiker in een steelpannetje op laag vuur en laat langzaam opwarmen, tot de suiker helemaal is opgelost (ongeveer 5 minuten).
    2. Meng 2 eetlepels water met de gelatine in een kommetje en laat 5 minuten staan.
    3. Haal de slagroom van het vuur en voeg het gelatinemengsel, de citroenschil en citroensap toe. Roer goed door tot de gelatine is opgelost en laat het mengsel een beetje afkoelen.
    4. Schep de yoghurt door het roommengsel en meng goed door. Verdeel het mengsel over 4-6 schaaltjes en dek af met huishoudfolie. Zet minstens 3 uur in de koelkast.
    5. Pureer de aardbeien met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak suiker toe. Schep de aardbeienpuree op de puddinkjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    11

    - Gewaardeerd op - 24 jun 2013

    van
    0

    Makkelijk te maken met een fantastisch lekker resultaat! Top!! - 11 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren