Clafoutis met kersen

    Clafoutis met kersen

    3keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Clafoutis met kersen is een soufflé-achtig toetje, dat het lekkerst is als het warm wordt gegeten. Gebruik verse kersen of gewoon uit een pot.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eieren, gesplitst
    • 150 gr suiker
    • 50 gr bloem
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 240 ml slagroom
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 pot (van ong. 600 gr) kersen
    • 1/2 theelepel citroenrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschotel in met boter en zet deze al in de oven om voor te verwarmen.
    2. Meng in een kom de eierdooiers en 75 gr suiker in ong. 8 minuten samen met een elektrische mixer op een middelhoge stand.
    3. Voeg daarna bloem, vanillesuiker en room toe. Klop op een lage stand samen tot het net gemengd is.
    4. Meng in een kleinere kom de eiwitten en het zout in ong. 30 seconden samen met een garde. Voeg dit mengsel toe aan het roommengsel en klop 2 minuten met de elektrische mixer op een lage snelheid.
    5. Giet de kersen af. Zet een schone kom klaar en meng de kersen samen met de overgebleven suiker en de citroenrasp.
    6. Haal de lege ovenschotel voorzichtig uit de oven. Voeg eerst de kersen toe aan de ovenschaal en giet daarna het beslag erover. Bak 30-35 minuten in de oven.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren