Leontiens macaroni ovenschotel

    Leontiens macaroni ovenschotel

    22keer bewaard
    50min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Deze macaroni ovenschotel heeft een heerlijk knapperig kaaskorstje doordat het in de oven gaat. Verder zitten er gezonde verse groenten in en de kruidige tomatensaus is ook erg lekker.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 150 gr ham, in blokjes
    • 2 blikjes (elk 70 gr) tomatenpuree, of meer naar smaak
    • 150 gr geraspte kaas
    • snufje cayennepeper
    • snufje hot paprikapoeder
    • 300 gr fijne macaroni-elleboogjes
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
    2. Verwarm de oven voor op 150°C.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Bak de knoflook een minuutje mee. Doe de hamblokjes erbij en laat even meebakken. Voeg de paprika toe en breng het geheel op smaak met cayennepeper en paprikapoeder.
    4. Vermeng de tomatenpuree erdoor en laat even doorwarmen. Roer de uitgelekte macaroni erdoor en schep het geheel in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en zet dit 20 minuten in de voorverwarmde oven om de kaas te laten smelten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    We hadden vrienden te eten, en die hebben gesmuld. Ik heb ipv ham, mager rundergehakt gebruikt en de kruiden vervangen door italiaanse kruiden. Smaakte heerlijk! - 22 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren