Romige pasta met garnalen

    Romige pasta met garnalen

    6keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze penne pasta met kastanjechampignons, ui, paprika en verse garnalen wordt geserveerd in een romige witte saus. De cayennepeper maakt het pittig, dus wees voorzichtig met toevoegen.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr penne pasta
    • 50 gr boter
    • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 250 gr kastanjechampignons, in stukjes
    • 250 gr reuzen garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 150 ml carbonara pastasaus (ong. halve pot)
    • 120 ml slagroom
    • 1/2 theelepel cayennepoeder
    • zout en peper, naar smaak
    • 5 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 50-75 gr Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet in de gootsteen en zet opzij.
    2. Smelt ondertussen in een grote koekenpan de boter samen met de olijfolie. Bak de ui glazig in ong. 2 minuten en bak daarna de knoflook 1 minuut mee. Voeg de paprika en champignons toe en bak 3-5 minuten mee, tot de champignons hun vocht verliezen.
    3. Voeg de garnalen toe, en bak tot ze roze zijn. Giet dan de carbonara saus en de slagroom erbij. Roer goed, en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng het gerecht op smaak met cayennepeper, gewone peper en zout. Roer als laatste de peterselie en de uitgelekte pasta erdoor. Nog even goed verwarmen en vervolgens op de borden bestrooien met de Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren