Pasta met champignonroomsaus

    Pasta met champignonroomsaus

    4keer bewaard
    30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk romig pastarecept van tagliatelle met champignons en spekjes dat ook nog snel klaar is!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 flinke ui
    • 2 tenen knoflook
    • 100 gram spekblokjes
    • 1 bakje (ong 150 gr) kastanje champignons
    • glas droge witte wijn
    • 250 ml kookroom
    • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
    • 200 gr tagliatelle
    • 1 boullionblokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snipper de ui en knoflook, snijd de champignons in plakjes.
    2. Bak de spekblokjes zonder olie tot ze krokant zijn.
    3. Voeg bij de spekblokjes de ui en knoflook en fruit deze aan.
    4. Bak de champignons mee tot ze beginnen te kleuren. Kook intussen de pasta beetgaar.
    5. Blus af met de witte wijn en laat deze tot de helft inkoken, voeg het boullionblokje met een scheut water toe, laat dit weer inkoken.
    6. Voeg de kookroom toe en laat deze tot de gewenste dikte inkoken. Voeg de pasta en de gehakte peterselie toe en serveer direct.

    Tip

    Heerlijk zo met een frisse salade, of met een stukje gebakken zalm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren