Romige gnocchi

    Romige gnocchi

    15keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ongelooflijk lekker en romig gnocchi gerecht dat ik van een vriendin heb gekregen die chefkok is. Eerst worden de rode paprika's, tomaten en parmaham in de oven geroosterd met olijfolie en rozemarijn, en daarna worden de gnocchi, roomkaas en basilicumblaadjes erdoor geroerd. Heerlijk comfort food!

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 rode paprika's, in stukjes van ong. 2 cm
    • 6 Romatomaten, in vieren
    • 7 plakjes parmaham, in grove stukken
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 5 takjes rozemarijn
    • 500 gr gnocchi
    • flinke handvol basilicum
    • 200 gr roomkaas naturel (mag light zijn)
    • versgemalen peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Schenk een beetje olijfolie in een grote ovenschaal.
    2. Snij de paprika's, tomaten en parmaham in stukjes. Snij de stukken niet te klein. Voeg de groenten en de parmaham toe aan een ovenschotel en leg de rozemarijn erbij. Giet er wat olijfolie over, en hussel het geheel even door elkaar met je handen, zodat alles goed bedekt raakt met olie. Zet de ovenschotel ong. 40 minuten in de oven. Zorg dat het niet aanbrandt en schep het geheel halverwege een keer om.
    3. Zet een pan met water op, en kook de gnocchi een paar minuten voordat de groenten gaar zijn. Gnocchi hoeft maar een paar minuten te koken en kan gaan plakken, dus doe dit pas op het laatste moment. De gnocchi is gaar als ze naar boven komen drijven. Giet ze daarna af en laat uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    4. Haal de ovenschotel uit de oven en verwijder de rozemarijn. Schep alles (ook de sappen) over in een grote kom of pan. Voeg de gnocchi, roomkaas en basilicum toe. Roer goed, verwarm eventueel nog even op het vuur, breng op smaak met versgemalen peper, en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    me
    van
    4

    - Gewaardeerd op - 21 aug 2013

    RL
    van
    0

    Bedankt voor het recept! Zojuist gemaakt. Het was lekker maar de roomkaas overheerste bij ons. Volgende keer maken we het met de helft aan roomkaas. - 14 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren