Lichtbruin brood

    4 uur 15 minuten

    Dit lichtbruine brood heeft een verfijnde en zeer aangename smaak. Ik gebruik de broodbakmachine om het te kneden en daarna bak ik het af in de oven.

    Jet

    Gelderland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 lichtbruin brood

    • 50 gr roggemeel
    • 50 gr tarwemeel of gerstemeel
    • 50 gr bruine rijstebloem
    • 250 gr bloem
    • 20 gr gluten
    • 275 ml water
    • 40 gr boter
    • 10 gr zout
    • 7 gr suiker
    • 1 zakje (7 gr) gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Water, boter, zout, suiker onder in de pan van de broodbakmachine doen. Alle meelsoorten mengen en erbij doen. Klein kuiltje maken, gist erin. Machine op deegstand.
    2. Vet een broodblik in met boter en bestuif met wat bloem. Leg het deeg erin, bedek met een theedoek, en laat 30-45 minuten op een warme plek rijzen.
    3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C, en bak het brood in 20-25 minuten af na het rijzen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren