Gebakken rijst met garnalen en spinazie

    Gebakken rijst met garnalen en spinazie

    4keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Indiase rijstschotel met tomaat, ui, spinazie, grote garnalen, en geurige Indiase kruiden. Een kruidig en gezond gerecht met veel smaak.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 ui, in stukjes
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in stukjes
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 1 eetlepel korianderpoeder
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 225 gr basmatirijst
    • 100 gr verse spinazie, gewassen en in stukken gescheurd
    • 225 gr grote rauwe garnalen, gepeld en indien nodig ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Laat de tomatenblokjes uitlekken in een vergiet, en vang het vocht op in een maatbeker. Breng een ketel met water aan de kook (ong. een halve liter).
    2. Verhit de olie in een grote braadpan of koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en gember, ong 3 minuten. Voeg de kruiden toe (komijn, koriander, kurkuma, nootmuskaat) en bak 1 minuut mee.
    3. Spoel de rijst af onder stromend koud water. Voeg de rijst en uitgelekte tomaten toe aan de pan. Leng het tomatenvocht in de maatbeker aan met kokend water tot de maatbeker 450 ml aangeeft. Roer er nog een snufje zout door. Schenk het vocht bij het uienmengsel en roer door de pan.
    4. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan, en laat in 12 minuten de rijst zachtjes gaar worden. Til de deksel niet op tijdens het garen van de rijst. De rijst is gaar als er putjes in de rijst verschijnen.
    5. Voeg beetje-bij-beetje de spinazie toe, roer dit steeds door de rijst, en voeg meer spinazie toe zodra de vorige portie is geslonken. Verdeel de rauwe garnalen over de rijst (niet roeren!), dek de pan af met de deksel, en stoom de garnalen in 2-3 minuten gaar op laag vuur. Zet het vuur uit, laat nog 1 minuut afgedekt staan, schep alles goed om, en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren