Runderstoof

    Runderstoof

    4keer bewaard
    3uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Winterse runderstoofschotel met sperzieboontjes en wortel. Serveer met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 650 gr runder(rib)lappen
    • 4 eetlepels appelstroop
    • 2 eetlepels mosterd
    • zout en peper
    • 30 gr boter
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 4 laurierblaadjes
    • 250 ml rundvleesbouillon (van een tablet)
    • 300 gr winterpeen, in plakjes
    • 200 gr sperziebonen, gedopt en in stukjes van 5 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Snij het vlees in blokjes van ong 2 cm. Meng in een kom de appelstroop samen met de mosterd, zout en peper. Meng het vlees goed door dit appelstroopmengsel, zodat alles goed bedekt raakt.
    2. Smelt de boter in een grote braadpan en braad het vlees en de ui een paar minuten op hoog vuur, ong. 4 minuten. Roer regelmatig zodat het vlees gelijkmatig bruin wordt. Voeg laurier toe, en schenk de bouillon erbij. Doe de deksel op de pan en stoof ong. 3 uur op zeer zacht vuur. Gebruik eventueel een vlamverdeler, zodat het stoven niet te hard gaat.
    3. Voeg na 2 uur stoven de stukjes wortel en sperzieboon toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren