Pittig soepje

    Pittig soepje

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pittig Oosters soepje met garnalen, oesterzwammen, Oosterse kruiden en hete rode pepers! Durf jij het aan?

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 rauwe garnalen (schillen en kop bewaren, staartpuntje laten zitten)
    • 200 gr verse stevige witvis, in blokjes
    • 100 gr oesterzwammen, in blokjes
    • 2 kaffir limoenblaadjes (Djeroek Poeroet), in stukjes
    • 1 eetlepel dun gesneden laos wortel (galangal)
    • 2 eetlepels dun gesneden sjalotten
    • 2 eetlepels klein gesneden citroengras (sereh)
    • 20 gr gesneden holy basil (munt basilicum)
    • 2 kleine gesneden hete rode pepers
    • 5 gefrituurde hete rode pepers
    • 1 eetlepel korianderwortel of stengel
    • 3 eetlepels korianderblad
    • 2 eetlepels gesneden lente-ui
    • 2 eetlepels vissaus
    • 3 eetlepels limoensap
    • 500 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Frituur de kleine rode pepers gedurende 10 seconden in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier (ze zijn puur voor de smaak. Je hoeft ze niet op te eten).
    2. Verwarm de kippenbouillon in een pan met de garnalen en koppen. Laat 15 minuten trekken en zeef de bouillon. Breng aan de kook.
    3. Voeg citroengras, korianderwortel, purrutbladeren, laos, oesterzwammen en verse pepers toe. Kook 5 minuten mee. Voeg garnalen en sjalotten toe. Kook 30 seconden.
    4. Voeg de vis toe en kook 1 minuut zonder te roeren. Voeg de vissaus, basilicum, gefrituurde pepers, lente-ui en korianderblad toe en breng kort aan de kook. Haal van het vuur en voeg citroensap toe. Proef of er nog zout bij moet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren