Kokossoep met kip

    Kokossoep met kip

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Aziatische soep met kokosmelk, citroengras, gember, tomaat, kip en verse koriander. Zowel lekker als lunch of als avondeten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr kipfilet, in blokjes
    • 4 eetlepels vissaus
    • stukje gember van 2 cm
    • 2 stelen citroengras
    • 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd en in stukjes
    • 4 stevige tomaten
    • 1 blik kokosmelk
    • 500 ml kippenbouillon (van een bouillonblokje)
    • 3 eetlepels limoensap
    • 2 theelepels suiker
    • 3-4 takjes verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snij de kipfilet in blokjes en voeg toe aan een kom. Voeg daarbij 2 eetlepels vissaus, roer, en laat 10 minuten marineren.
    2. Snij de gember, citroengras, rode peper, en tomaten in stukjes.
    3. Verwarm de kokosmelk samen met de bouillon in een pan op matig vuur. Voeg de gesneden gember, citroengras, rode peper en suiker toe en laat 5 minuten heel zachtjes koken.
    4. Voeg de blokjes kip, tomaat en de rest van de vissaus toe, en laat in ong. 5-7 minuten de kip zachtjes gaar koken. Snij met een mes een blokje kip open om op gaarheid te controleren.
    5. Breng de soep op smaak met limoensap. Pluk de blaadjes van de steeltjes koriander af en voeg toe aan de soep. Serveer de soep in kommen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren