Kindermacaroni

    Kindermacaroni

    3keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze macaroni is zeer geliefd bij kinderen. Serveer deze makkelijke ovenschotel met een bakje rauwkost, bijvoorbeeld wat stukjes komkommer, brie en appel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr vlugkokende macaroni
    • 3 kleine blikjes (elk 70 gr) tomatenpuree
    • 2 dikke plakken ham, in blokjes gesneden (of ong. 200 gr voorgesneden hamblokjes)
    • 250 gr geraspte jong belegen kaas
    • zout en peper, naar smaak
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, en doe de macaroni terug in de pan.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Snij de dikke plakken ham in blokjes, en bak ze 2 minuten in een koekenpan met een klontje boter.
    4. Zet de pan met beetgare macaroni op laag vuur, en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed. Voeg daarna ong. 175 gr geraspte kaas toe, en roer tot de kaas draden gaat trekken. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Schep de macaroni in een ovenschaal en verdeel de resterende geraspte kaas over de bovenkant. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de macaroni een mooi bruin kaaskorstje heeft gekregen. Serveer met een schaaltje rauwkost.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren