Tomaten-haversoep

    Tomaten-haversoep

    15keer bewaard
    25min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Schrik niet van de haver - dit is een heerlijk dikke tomatensoep gemaakt met knoflook en verse koriander. Gebruik groentenbouillon om het geheel vegetarisch te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl olijfolie
    • 5 eetl havermoutvlokken
    • 5 grote tomaten, gehalveerd en gesneden
    • 1 ui, gehakt
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 750ml kippenbouillon, verdeeld
    • 1/2 bosje verse koriander
    • 1/2 theel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote diepe bakpan op matig laag vuur. Voeg de haver toe en roer tot het geroosterd is.
    2. Doe de tomaten, ui, knoflook, 1/2 van bouillon en koriander in een foodprocessor of blender en pureer tot een glad mengsel. Giet het mengsel in de pan bij de geroosterde havervlokken. Roer de resterende bouillon erdoor en breng aan de kook. Roer het zout erdoor, dek af en kook zachtjes zo'n 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    MrDeurklink123
    0

    - Gewaardeerd op - 25 jun 2013

    0

    Wat een heerlijke soep! Heel erg smaakvol en de haver erin smaakt echt goed! Ik heb ipv koriander een laurierblad toegevoegd en wat sambal erin, dat geeft een pittig tintje. Top recept! - 26 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren