Kip in de hoed

    Kip in de hoed

    2keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor kip in de hoed is een hartige taart van bladerdeeg met kip, perzik, een een kerrie-roomsaus. Serveer er een frisse salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 10 gr boter, om in te vetten
    • 2 eetlepels bloem, om mee te bestuiven
    • 1 blik perziken
    • 3 bolletjes gember (uit een potje)
    • 400 gr kipfilet, in stukjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 pakje (van 10 plakjes) bladerdeeg, ontdooid
    • 50 gr boter of margarine
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1,5 zakje kerriesaus (van bijv. Knorr)
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 200 ml crème fraîche
    • 2 eetlepels paneermeel
    • handjevol geraspte kaas
    • 2 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in met boter en bestuif met bloem.
    2. Perziken laten uitlekken en in stukjes snijden. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
    3. In hapjespan boter verhitten en kip hierin bruin bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, perziken en crème fraîche erdoor scheppen, en 2 minuten laten pruttelen.
    4. Bestuif het aanrecht met bloem en leg 6 ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een ronde lap van ong. 28 cm in doorsnede. Vorm bekleden met het deeg en met een vork gaatjes in de bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien.
    5. Rest van de plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk.
    6. Springvorm één richel onder het midden van de oven in ong. 30-40 minuten goudbruin en gaar bakken.

    Tip:

    Dit recept wordt ook vaak met kersen gemaakt. Gebruik in dat geval 1 pot kersen van ong. 350 gr en giet het vocht af.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren