Gevulde vleesrolletjes

    Gevulde vleesrolletjes

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Schnitzelrolletjes gevuld met Boursin, rucola en zongedroogde tomaat, overgoten met een romige strogonoffsaus, met daarbij aardappelen, peultjes en broccoli.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 ongepaneerde schnitzels
    • 80 gr Boursin
    • 8 zongedroogde tomaatjes
    • handje rucola
    • 60 gr boter
    • 300 gr peultjes
    • 250 gr broccoli, in roosjes
    • 400 gr aardappels
    • 1 pot stroganoffsaus
    • 2 eetlepels zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Leg een theedoek op het aanrecht met daarop een houten plank. Leg de schnitzels languit erop, bedek ze met plasticfolie en sla ze met een vleeshamer of deegroller plat. Bestrijk ze daarna met Boursin, maar laat de randen vrij.
    2. Leg op iedere schnitzel 2 zongedroogde tomaatjes en een paar blaadjes rucola. Rol het vlees op en bind er een stukje keukentouw omheen (of steek er een cocktailprikker in, die je eerst in water hebt gedoopt). Bestrooi de vleesrolletjes met peper en zout.
    3. Verwarm de oven voor op 100°C.
    4. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water met een snufje zout, ong. 20 minuten.
    5. Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan op matig vuur en bak het vlees in ong. 15 minuten rondom bruin en gaar. Voeg eventueel tijdens het bakken nog 50 ml water toe om de jus aan te lengen.
    6. Leg het vlees in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie en schuif in de oven om het vlees warm te houden.
    7. Kook de peultjes en broccoli beetgaar in kokend water, ong. 10 minuten. Giet ondertussen de aardappelen af, en zet opzij.
    8. Verwarm de strogonoffsaus op laag vuur in een steelpannetje en roer er vlak voor het serveren de zure room door. Zorg dat de saus niet gaat koken.
    9. Giet de saus over het vlees, en serveer de aardappelen en groenten ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren