Tomaten en rijstsoep met Sint Jacobsschelpen

    Tomaten en rijstsoep met Sint Jacobsschelpen

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een soep met tomaten, groenten, rijst en verse Sint Jacobsschelpen, gegarneerd met verse basilicum.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl olijfolie
    • 1/2 ui, gehakt
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 grote wortel, fijngehakt
    • 75g ongekookte langkorrelige rijst
    • 2 (400g) blikken gehakte tomaten
    • 450ml kippenbouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 350g Sint Jacobsschelpen
    • handvol gehakte verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui, selderij en wortel toe; kook en roer de groenten tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 2 tot 3 min. Voeg de rijst toe en roer 1 tot 2 minuten door tot de rijst goed vermengd is met olie. Roer de tomaten, kippenbouillon, zout en peper erdoor. Breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en kook zachtjes nog 15 minuten door.
    2. Spoel de Sint Jacobsschelpen af en halveer, indien nodig, de grotere. Roer de schelpen door de soep en dek af. Blijf doorkoken tot rijst gaar is en schelpen opaal van kleur zijn, ongeveer 5 tot 10 minuten.
    3. Breng op smaak met zout en peper. Roer de basilicum erdoor en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren