Echte madeleines

    Echte madeleines

    12keer bewaard
    1uur25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Hoe herken je een goede madeleine? Aan de bijzondere smaak natuurlijk, maar ook aan het typische "bolle buikje". Het geheim zit 'em in het bakken. Het heeft me een paar pogingen gekost, maar nu heb ik het onder de knie! Ik raad aan om een siliconen bakvorm voor madeleines te gebruiken, omdat de cakejes zo gelijkmatiger bakken en makkelijk uit de vorm te halen zijn. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 25 madeleines

    • 3 eieren
    • 1 theelepel honing
    • 100 gr suiker
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 120 gr bloem
    • 110 gr boter, gesmolten
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Meng de eieren, honing en suiker. Klop 4-5 minuten voorzichtig door met een garde. Klop niet te hard, maar zorg dat het mengsel bleek en schuimig blijft.
    2. Voeg de bloem en bakpoeder door een zeef toe aan het eimengsel. Schep voorzichtig door tot alles gemengd is. Voeg de gesmolten boter en het zout toe en roer door. Dek de kom af met plasticfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 240°C.
    4. Vul de siliconen bakvormpjes voor 3/4 vol met het beslag.
    5. Bak 1 minuut op 240°C, zet dan de temperatuur lager naar 200°C. Bak 4 minuten en zet dan de temperatuur op 180°C en bak nog eens 4-5 minuten.

    Tip

    Als je geen siliconen bakvorm hebt, kun je ook een metalen bakvorm voor madeleines gebruiken, maar vet de vormpjes dan wel in en bestrooi met bloem.

    Video

    Madeleines
    Madeleines

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren