Kwark-kruidendip uit Lyon (Cervelle de canut)

    Kwark-kruidendip uit Lyon (Cervelle de canut)

    1keer bewaard
    2uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Cervelle de canut is een Franse specialiteit uit Lyon en betekent letterlijk 'brein van de zijdearbeider', genoemd naar de arbeiders in de zijde-industurie in het 19e eeuwse Lyon, die 'canuts' werden genoemd. Het is een heerlijke dipsaus. Serveer het met knapperig brood. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr kwark
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel fijngehakte verse dragon
    • 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
    • 1 eetlepel fijngehakte verse kervel
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • zeezout en zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Meng de kwark, crème fraîche, azijn en olie. Klop met een garde tot een glad geheel. Roer de kruiden, sjalot, knoflook en peper en zout naar smaak erdoor. Zet 2-3 uur in de koelkast voor serveren.

    Video

    Cervelle de canut
    Cervelle de canut

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren