Pittige gehakttaart

    Pittige gehakttaart

    18keer bewaard
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk, echt iets om naar uit te kijken. Ik maak het zelf wekelijks en iedereen is er dol op!

    lauriensokvrouw Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 gehakttaart

    • 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
    • 1 eetlepel vloeibaar bakproduct
    • 500 g half-om-half gehakt
    • 1 klein potje (50 gr) sambal oelek (van Conimex)
    • 4 eieren
    • 200 ml crème fraîche
    • zout en peper
    • lage taartvorm, ingevet. Diameter ong. 24 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in en bekleed het daarna met het deeg. Druk de randen tegen elkaar en prik in de bodem met een vork.
    2. Verhit de olie en bak dit samen met het gehakt en de sambal rul.
    3. Klop de eieren los samen met de crème fraîche, zout en peper.
    4. Meng het, iets afgekoelde, gehakt door het eimengsel en schep het op de deegbodem.
    5. Bak de taart in 35-40 minuten gaar en bruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    AagjeSabrinadeWinter
    0

    Hartige taarten zijn zo lekker en makkelijk te maken - 23 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren