Hom bao (Chinese gestoomde broodjes)

  (193)
  3 uur 30 minuten

  Als je dit recept goed volgt, heb je zo de heerlijkste Chinese gestoomde dim sum broodjes gemaakt. Met het recept hieronder maak je alleen het deeg, en als je hier klikt krijg je het volledige recept inclusief een vulling van varkensvlees.


  178 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 24 

  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels water
  • 110 ml warm water
  • 200 gr bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1/2 theelepel bakpoeder

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:3uur30min 

  1. Meng de gist samen met 1 theelepel suiker, 4 eetpeles bloem en 4 eetlepels warm water. Laat 30 minuten staan.
  2. Meng 110 ml warm water met 200 gr bloem, zout, 2 eetlepels suiker en de plantaardige olie. Kneed tot een soepel en elastisch deeg. Rol het tot een bal en leg het in een kom die licht met olie is ingevet. Laat rijzen tot de bal drie keer zo groot is geworden, ong. na 2,5 tot 3 uur.
  3. Sla met een vuist de lucht uit het deeg, en leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestrooi met het bakpoeder en kneed 5 minuten. Verdeel het deeg in tweeën, en leg een deegbal weg in een met folie overdekte kom. Verdeel de andere deegbal in 12 gelijke stukken. Maak er gladde deegballen van. Doe dit ook voor de 2e deegbal, zodat je 24 deegballetjes krijgt.
  4. Als je een vulling wilt toevoegen aan de gestoomde broodjes, volg dan nu verder dit recept voor Chinese gestoomde broodjes met varkensvleesvulling.
  5. Leg, voor gestoomde broodjes zonder vulling, elke bal op een klein vierkant stukje bakpapier. Bedek losjes met een schone theedoek en laat 30 minuten rijzen tot in grootte verdubbeld.
  6. Breng op hoog vuur water aan de kook in een wok, en verlaag daarna tot matig vuur. leg een stoomplaatje op een klein roostertje in de wok. Leg zoveel mogelijk broodjes, nog steeds op het bakpapier, als op je stoomplaat passen, maar laat ong. 2-5 cm over tussen elk broodje. Er moet minstens 5 cm ruimte zitten tussen de stoomplaat en de wok. Bedek de wok met een deksel. Stoom de broodjes in ong 15 minuten gaar. Zorg dat het water blijft koken, maar niet in contact komt met de broodjes.
  7. Verwijder de deksel voordat je het vuur uitzet. Zo voorkom je dat er condensatie op de broodjes valt en je daardoor gele blaren op de broodjes krijgt. Stoom de broodjes tot ze allemaal gaar zijn.

  Alternatieve kookwijze: Stomen in een stoommandje

  Plaats het metalen inzetrekje (de metalen ring) in de wok, en vul de wok tot iets onder de ring met water. Breng het water aan de kook en zet het vuur lager tot medium, het water moet blijven koken. Dompel het stoommandje onder in koud water, laat uitlekken, en vul met de broodjes (leg zoveel broodjes als mogelijk in het mandje met 2,5 tot 5 cm ertussen), doe de deksel op het mandje, en leg het stoommandje daarna op het inzetrekje in de wok. Zorg dat het kokende water het mandje niet raakt. Stoom de broodjes 15 tot 20 minuten boven kokend water. Stoom de broodjes tot ze allemaal gaar zijn.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (193)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  0

  Wat moet ik doen met het mengsel van stap 1..?  -  03 apr 2015

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren