Griekse rundvleesspiezen voor op de BBQ

    Griekse rundvleesspiezen voor op de BBQ

    6keer bewaard
    12uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Als je het rundvlees een dag van tevoren marineert in deze overheerlijke Griekse marinade, zul je zien dat het vlees malser blijft en een verrukkelijke smaak heeft. Serveer met mijn tzatzikisaus!

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr - 1 kilo rundvlees, in blokken gesneden (van ong. 2 x 2 cm)
    • 120 ml extra vergine olijfolie
    • 120 ml appelciderazijn
    • 1 eetlepel oregano
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 12uur marineren  ›  Klaar in:12uur20min 

    1. Snij het vlees in stukken van ong. 2 x 2 cm. Doe ze in een grote hersluitbare plastic zak (of leg ze in een grote kom).
    2. Meng olijfolie, appelciderazijn, oregano, knoflook, zout en peper. Schenk deze marinade bij het vlees. Sluit de hersluitbare plastic zak en schud goed (of roer door de kom om het vlees goed met de marinade te bedekken. Dek de kom af met plasticfolie.) Laat het vlees minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast marineren (beste resultaat tussen 12 en 24 uur marineren).
    3. Rijg het gemarineerde vlees aan spiezen, en gril op een goed verwarmde barbecue tot de gewenste gaarheid.

    Tip 1

    Gril groenten en vlees niet aan dezelfde spies. Rijg het rundvlees aan één spies, en groenten aan een andere. De gaartijd van vlees en groenten verschilt en je zult merken dat de stukken rundvlees malser blijven als ze aan hun eigen spies worden gegrild.

    Tip 2

    Strooi wat verkruimelde feta over het gegrilde vlees als het gaar is. Dat is een lekkere smaakcombinatie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren